Yudansha stage 2016

 

 

 

Yudansha stage 2016

English text below...

De Yudansha-stage is de jaarlijkse aikidohoogmis binnen onze groep. Traditioneel aan de kust en in echte congresstijl trainden we een weekend onder leiding van onze shihan Antoine Vermeulen.

Kokyo vormde de rode draad doorheen alle oefeningen en de bokkentraining zorgde voor afwisseling.Tijdens het weekend scherpten we niet alleen technieken aan maar gingen we ook dieper in op de aikido-levensvisie en wisselden we ideeën uit rond de betekenis van een dan-graad.

De maaltijden waren uitgebreid, en daar werd zaterdag na de lunch nog een schepje bovenop gedaan. Het vijfjarig jubileum van de yudansha-stages werd namelijk gevierd met een taart, gebakken en mooi versierd door onze eigen yudansha-bakker.

Met een berg nieuwe inzichten en een rugzak huiswerk kijken we al uit naar de zesde editie…


The yearly returning Yudansha seminar is one of the key moments of our organisation led by our Shihan Antoine Vermeulen.

This year we focussed on performing the movements with Kokyo (breathing power). During the weekend we not only trained but also discussed the Aikido way of life and exchanged ideas on ‘the meaning of a Dan grade’.

We celebrated the fifth anniversary of the seminar and enjoyed the special cake made by our own Yudansha baker.

With the new insights and a pile of homework for the coming year we’re already looking forward to next year sixth edition...

 


Groepsfoto
Floreal
Taart
Groepsfoto
Groepsfoto
Diplomas
Potrugezen